Sikrere dører privat

Vi tenker først på inngangsdøren når vi skal montere sikkerhetslås. Boligen din vil imidlertid ikke være sikrere enn det svakeste leddet. Sikring av din bolig bør derfor også inkludere balkongdør, vinduer, kjellerlem og andre sannsynlige innbruddspunkter. Tyven vil velge det punktet han lettest kan ta seg inn, -og ut med tyvegodset. Vi må altså tenke både innbrudd- og utbruddsikring.

Vi har god erfaring med at boliger som er godt sikret er mindre utsatt for innbrudd. Er både sikkerhetslåser og alarm nødvendig? Det er viktig å være klar over de ulike egenskapene i sikkerhetslåser og alarm. Sikkerhetslåsene i boligen skal holde tyven ute, dersom tyven allikevel kommer inn, skal alarmen varsle. Selv om alarmen har en forbyggende effekt vil den ikke varsle før tyven har tatt seg inn i boligen. Vårt svar er derfor; ja takk til begge deler! Det er viktig å huske at sikkerheten er ikke sterkere enn det svakeste ledd.

Svakeste-ledd2

Hva kan du gjøre selv?

Om vi skal se på boligen din med tyvens øyne er det ikke bare låser og beslag som vurderes. Det er en rekke sjekkpunkter du selv kan kontrollere for å gjøre det vanskelig for tyven. Tyven vil helst gjøre innbrudd mens du er bortreist. Han vil på forhånd sjekke omgivelser som normalt er i bevegelse. Tyven vil gjerne se:

- Uendret belysning i boligen   
- Uendret stilling på persienner og markiser   
- Full postkasse    
- Tom søppeldunke    
- Høyt gress i hagen   
- Gårdsplass full av snø 

Allier deg gjerne med familie, venner eller naboer som hjelper deg med å holde liv i boligen din. Det er også viktig å merke seg at mange innbrudd skjer på dagtid, når du er på jobben eller skolen. Veldig mange innbrudd er også spontane handlinger.


Gratis befaring

Dersom du tar kontakt med en av våre konsulenter kan du få en gratis og uforpliktende befaring. Våre konsulenter veileder, påvirker holdningene til sikkerhet og sørger for de beste løsningene. Vi legger stort press på oss selv til å være den beste aktøren i markedet.